четвер, 17 вересня 2020 р.

Рік математики в Україні

                   Президент України  оголосив 2020-2021 навчальний рік Роком математичної освіти в Україні. Про це йдеться в указі президента №31 від 30 січня 2020р.

Відповідне рішення прийняли для того, аби забезпечити рівний доступ українських школярів до сучасної і якісної математичної освіти та формувати у них належний рівень математичної компетентності.

   Вчителі математики Великогаївської громади в перший день Року  математичної освіти прийняли участь у математичному флешмобі, в ході якого учні дізналися про значення математики в житті людини. 

       На виконання Наказу управління освіти і науки ТОДА "Про проведення Року математичної освіти в закладах освіти області у 2020/2021 н.р." у ЗЗСО І-ІІІ ст. ЗДО с. Товстолуг проведено математичний квест на тему "Використання дидактичних ігор для активації пізнавальної діяльності учнів" вчителем математики цієї школи Бутковською Галиною Павлівною  з використанням QR- кодів:

У Дичківській філії НВК "ЗОШ І-ІІІ ст. -ДНЗ с. В.Гаї"  учні з вчителями Махінкою Ольгою Іванівною та Олійник Любов"ю Кирилівною креативно досліджували і показали різномаїття застосування математики у житті людини, а саме : у вимірюванні, конструюванні,  у побуті,  при виборі професій. Учні демонстрували цікавий світ цариці математики у кожній сфері людської діяльності:

 

У НВК "ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ с.Скоморохи"  вчителька математики Командирська Марія Романівна провела цікаві  математичні  тренінги та турніри, під час яких учні розв"язували кросворди, розгадували загадки, ребуси, а в комп"ютерному класі переглянули  матеріали про дивовижну і захопливу математику. Дітям дуже сподобалися заходи, організовані вчителькою:






 Рік математики  у різних формах  завітав у класи до НВК "ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ с. Грабовець". Вчителькою математики Кметик Вікторією Михайлівною проведено  гру "Математика у сірниковій коробці". За допомогою звичайної коробки сірників учні  з захопленням розв"язували логічні задачі. 
Весело і пізнавально було  організовано цікаву математичну вікторину. 
Також багато нових математичних фактів школярі взнали,  переглядаючи  презентацію "Математичні ілюзії":



Вчитель математики Кашуба Ольга Романівна КЗ "ЗОШ І-ІІІ ст.с.Баворів" у 5 класі  провела математичний флешмоб, в ході якого діти взнали про Рік математики. Діти захопливо  розв"язували математичні ігри і ребуси, а учні 9 класу завзято розв"язували завдання вікторини та грали  математичне "Поле чудес":






Азартним конкурсом для 6 і 7 класів стала гра  "Поле чудес". Учні Баворівської школи відкрили для себе легенду виникнення арабських цифр, яку їм розказала і продемонструвала вчитель математики Пелешок Ольга Орестівна, а потім за допомогою  квесту шукали геометричні фігури на шкільному  подвір'ї,  обгрунтовували їх основні  характеристики і величини.









Дякую вчителям  математики Великогаївської громади за прищеплення учням любові до математики та за активну участь у флешмобі!







Немає коментарів:

Дописати коментар